Bedrijfscoach

De rode draad tijdens een Vliegende Start-traject is het contact met de bedrijfscoach. Deze persoonlijke coach begeleidt een kandidaat 6 maanden lang op ondernemersgebied. Samen stellen zij ambitieuze, haalbare doelen op. Ze spreken regelmatig af en bespreken de dingen waar de ondernemer tegenaan loopt. Ook adviseert de coach de kandidaat bij het schrijven, aanvullen of verbeteren van zijn bedrijfsplan.

De juiste match
Belangrijk is dat de kandidaat en zijn coach een goede match vormen. Belangrijk is dat zij elkaar wat te bieden hebben. Coach en kandidaat verkennen dit in een kennismakingsgesprek en besluiten vervolgens samen of ze een goed koppel vormen.

Over de coaches
De coaches hebben zich bewezen als ondernemer en komen uit het lokale bedrijfsleven. Het zijn ondernemers en coaches met veel ervaring op uiteenlopende gebieden. Hij of zij gaat een kandidaat 6 maanden lang als mentor begeleiden op ondernemersgebied en ontvangt hiervoor geen vergoeding. Welke coaches uitgekozen worden hangt af van onder meer het vakgebied,
de ambities en de ervaring van de kandidaten.